Comunicate


2016-11-29

RECOMANDĂRI ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO - Sursa: Infotrafic IGPR

Ora: 12:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (12:00), nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.

Este posibil ca, în a doua parte a zilei, pe mai multe drumuri importante din țară, în special DN1 București – Brașov și Autostrada A1 București – Piteşti, valorile de trafic să crească.

Dacă în drumul către stațiunile montane de pe Valea Prahovei vor apărea probleme de fluență între Ploiești și Brașov, pe sensul de urcare, sfătuim conducătorii auto să aibă în vedere și ruta alternativă DN1A Ploiești – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele – Brașov.

Atenţie! În judeţul Prahova, pe DN1, în zona localităţii Cornu, la km 98+300 de metri, din cauza surpării acostamentului pe o lungime de aproximativ 25 – 30 de metri, traficul rutier a fost restricţionat pe prima bandă a sensului de mers Braşov – Ploieşti. Precizăm ca a fost instituită şi restricţie de viteză de 70 – 80 km/h. Circulaţia nu este afectată, în zonă drumul fiind alcătuit din câte două benzi pe sens.

***

Având în vedere informarea meteorologică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă până astăzi – 29 noiembrie 2015, ora 23:00 (detalii pe site-ul http://www.meteoromania.ro), le recomandăm conducătorilor auto să circule prudent, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa în mers, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Atenţionăm conducătorii auto că, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii! 

http://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic/recomandari-adresate-conducatorilor-auto1480413618

 

 

Data actualizarii paginii: 12-04-2019

Copyright DRDPCT © - Toate drepturile rezervate