Comunicate


2017-02-08

SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 11:15 - Sursa: Infotrafic IGPR

Ora: 11:15

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 11:15, a fost redeschisă autostrada A2 pe tronsonul Drajna - Lehliu-Gară, în ambele sensuri.

În judeţul Cluj, traficul rutier a fost reluat pe o bandă, alternativ, pe DN1 Cluj-Napoca - Oradea, la kilometrul 536+400 de metri, în zona carierei Morlaca. Circulaţia a fost întreruptă în ambele sensuri din cauza unui accident în care au fost implicate un autotren şi un autoturism.

În judeţul Dâmboviţa, pe DN72 Târgovişte - Ploieşti, traficul rutier a fost reluat în condiţii normale la ieşirea din Săcuieni către Mija, începând cu ora 9:55. Din cauza carosabilului alunecos, un autotren nu mai putea urca o rampă, iar circulaţia s-a desfăşurat alternativ. Ansamblul de vehicule a fost tractat de un utilaj de împrăştiere a materialului antiderapant.

În judeţul Cluj, pe DN1, pe tronsonul Piatra Craiului - Huedin - Căpuşu Mare, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 metri. La fel şi pe tronsonul Turda - Cluj-Napoca. În condiţii similare se circulă şi în judeţul Timiş, pe DN59 şi DN69.

Pe autostrada A3 Câmpia Turzii - Gilău, între kilometrii unu şi 40, ceaţa reduce vizibilitatea sub 100, pe alocuri sub 50 de metri.

Ninge în judeţul Vrancea, iar pe partea carosabilă a drumurilor naţionale există porţiuni cu zăpadă (stratul fiind de 1-5 centimetri). Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti ninge slab.

Pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti ninge, între kilometrii 14 şi 31 carosabilul este acoperit parţial cu zăpadă, iar între kilometrii 31 şi 68 stratul măsoară, pe alocuri, aproape trei centimetri. Se acţionează cu utilaje.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două mesaje de informare şi atenţionare cu cod galben referitoare la precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, vânt puternic şi la condiţii de formare a poleiului (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari), dar şi atenţionări nowcasting referitoare la polei pentru judeţele Galaţi şi Brăila (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari-nowcasting). Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanţa în mers, să nu bruscheze comenzile şi să utilizeze cu precădere frâna de motor.

Mare atenţie! Iarna, când temperaturile sunt scăzute, ploaia este, probabil, cel mai periculos fenomen pentru traficul rutier, pentru că îndepărtează materialul antiderapant, iar pe partea carosabilă poleiul se formează într-un timp foarte scurt.

***

Conform informaţiilor primite de la Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, în porturile de la Marea Neagră manevrele sunt suspendate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic/situatia-traficului-la-ora-11-151486545836

Data actualizarii paginii: 05-03-2019

Copyright DRDPCT © - Toate drepturile rezervate