Comunicate


2017-01-08

SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 15:30 - Sursa: Infotrafic IGPR

Data: 08 Ianuarie 2017

Ora: 15:30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, din cauza zăpezii şi a viscolului, sunt închise două tronsoane de autostradă şi 12 tronsoane de drumuri naţionale (pe 14 segmente), astfel:

A2 Bucureşti – Constanţa (tronsonul Lehliu-Gară – Constanța, pe care ninge viscolit); ninge între Fundulea şi Lehliu;

A4 Ovidiu - Agigea;

 

JUDEŢUL CONSTANŢA:

 • DN 3 Ostrov - Murfatlar;
 • DN 22;
 • DN 3C;
 • DN 38;
 • DN 22A;

(au fost redeschise, cu restricţie de 7,5 tone, DN 3 Murfatlar - Constanţa şi

DN22C Cernavodă - Murfatlar; au fost redeschise DN 39D, DN 39C; DN 39B);

 

JUDEŢUL GALAŢI:

 • DN 24D Tuluceşti - limită Vaslui;

 

JUDEŢUL IAȘI:

 • DN 28A Târgu Frumos – Pașcani - Moţca

 

JUDEŢUL TULCEA:

 • DN 22(E87) Măcin - Tulcea către Constanţa;
 • DN 22D Măcin - Horia - Ciucurova - Două Cantoane;
 • DN 22A Cataloi  - Topolog - limită judeţul Constanţa;
 • DN 22F Nalbant - Horia;

(DN 22E Garvăn - I.C.Brătianu a fost redeschis, în condiţii de iarnă).

 

JUDEŢUL VASLUI:

 • DN 24A Murgeni - Fălciu;

(pe DN 26 Murgeni - limită Galaţi, traficul s-a reluat în condiţii dificile, de iarnă);

 

JUDEŢUL SUCEAVA:

 • DN 17 Suceava - Păltinoasa a fost închis temporar, din cauza viscolului care reduce vizibilitatea. Autovehiculele au fost deviate pe DN2E Gura Humorului - Spătăreşti şi DN2 Spătăreşti - Suceava;

 

Drumuri cu restricţie de tonaj:

 

JUDEŢUL GALAŢI:

 • DN 26 (7,5 tone) ;
 • DN 26A (7,5 tone);

 

JUDEŢUL CONSTANŢA:

 • DN 3 Murfatlar - Constanţa (7,5 tone);
 • DN22C Cernavodă - Murfatlar (7,5 tone);

 

Din cauza viscolului puternic care reduce semnificativ vizibilitatea, circulația rutieră pe DN28 Târgu Frumos – Săbăoani se desfășoară dificil pe tronsonul kilometric 8 - 26, între Târgu Frumos și Pod Scheia (în județul Iași). Traficul se desfășoară controlat, conducătorii auto fiind însoțiți de echipaje ale Poliției Rutiere și utilaje de deszăpezire.

Vizibilitatea este redusă şi pe DN2A, DN3A şi DN3B, în judeţul Ialomiţa. La fel şi în judeţul Neamţ, pe DN2 şi DN15D (în zona Roman - Horia, spre judeţul Bacău).

Ninge viscolit şi pe autostrăzile A1 Sibiu - Sălişte (km 238-265) şi A3 Turda - Gilău (km 23-52), iar vizibilitatea este redusă. Se acţionează cu utilaje, în sistem baterie (ceea ce înseamnă că acestea nu pot fi depăşite, iar viteza de rulare în spatele lor este de aproximativ 40 km/h).

 

Având în vedere atenționările de vreme nefavorabilă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere și să manifeste prudență sporită la volan, pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite pe drumurile publice.

 

Conform informaţiilor primite de la secţiile regionale de poliţie transporturi, porturile de la Marea Neagră au fost redeschise începând cu ora 10:00.

La Bara Sulina manevrele au fost reluate.

Pe Dunăre, la kilometrul fluvial 406, în dreptul localităţii Chiselet (judeţul Călăraşi), împingătorul care bloca navigaţia a fost dezeşuat.

Din cauza cotelor scăzute ale Dunării, dar şi a sloiurilor de gheaţă, au fost suspendate manevrele la traversarea cu bacul, la Bechet.

În judeţul Olt, pe magistrala 900, trenurile circulă cu viteză redusă între staţiile Radomireşti şi Drăgăneşti-Olt, din cauza gheţii depuse pe firul de contact.

 

Pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul s-a intensificat, mai ales pe sensul de mers către Bucureşti. S-a format coloană de la intrarea în Predeal până în Buşteni, dar şi pe DN73A Râşnov - Predeal, la intersecţia cu DN1. Pe carosabil există un strat subţire de zăpadă. Se acţionează cu utilaje, însă acestea intervin cu greu, din cauza coloanelor de maşini.

Pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, în zona Babarunca - Cheia, se circulă greu, în condiţii de iarnă, stratul de zăpadă de pe carosabil (care măsoară 2-3 cm) fiind îngheţat. Din cauza numărului mare de autovehicule, utilajele de deszăpezire nu pot interveni eficient. Pentru că autotrenurile înaintează cu mare dificultate (iar un ansamblu de vehicule nu mai poate urca la kilometrul 159, la limita dintre judeţele Prahova şi Braşov, pe sensul către Braşov), în judeţul Prahova a fost instituită restricţie temporară pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone între Vălenii de Munte şi limita cu judeţul Braşov (kilometrii 115-160).

Pe automobiliştii aflaţi în zona Bran - Moieciu care intenţionează să evite DN73A şi DN1, îi informăm că pe DN73 Braşov - Piteşti se circulă în condiţii de iarnă între Bran şi Rucăr.

https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic/situatia-traficului-la-ora-15-301483882304

Data actualizarii paginii: 05-03-2019

Copyright DRDPCT © - Toate drepturile rezervate