Comunicate


2019-05-06

Comunicat CNAIR SA - Cod Roșu de vânt puternic, grindină și ploi torențiale în județele Călărași și Ialomița. Evitați deplasările! Cod Roșu de vânt puternic, grindină și ploi torențiale în județele Călărași și Ialomița. Evitați deplasările !

În urmă cu puțin timp, ANM a emis o avertizare COD ROȘU în județele Ialomița și Călărași, care vizează fenomene meteorologice imediate - vânt cu peste 100-110 km/h, cu aspect de tornadă, grindină de mari dimensiuni, averse torențiale ce vor cumula cantități de 30-35 l mp.

În zonele de manifestare a fenomenelor au fost transmise mesaje de avertizare către populație prin sistemul RO-ALERT.

Pentru cele două  județe au fost activate Grupele Operative ale ISU și au fost dispuse măsuri de mobilizare imediată a forțelor și mijloacelor de intervenție.

Regionalele CNAIR din zonele aflate sub incidența Codului Rosu sunt  mobilizate și pregătite să intervină acolo unde situația o impune.

Vă sfătuim să evitați deplasările în zonele aflate sub incidenta acestor fenomene meteo, iar în cazul în care vă aflați pe traseu, să circulați cu prudenta pâna ântr-un loc în care puteți staționa în siguranță.

Este de asemenea important să evitați deplasarea ori staționarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Facem de asemenea apel la conducatorii auto  să nu staționeze pe partea carosabilă, pentru a nu favoriza producerea de accidente.

Ploaia în rafale și grindina, provoacă inclusiv scăderea vizibilității ceea ce face ca autovehiculele staționate pe carosabil să nu poată fi observate de alți conducatori auto în timp util.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

http://cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/cod-ro%C8%99u-de-v%C3%A2nt-puternic-grindin%C4%83-%C8%99i-ploi-toren%C8%9Biale

Data actualizarii paginii: 21-06-2024

Copyright DRDPCT © - Toate drepturile rezervate