Comunicate


2023-11-24

Comunicat CNAIR - Atenție ! A.N.M. a emis avertizări de cod galben și portocaliu de vreme severă!

Informare de presă
24 noiembrie 2023


Atenție ! A.N.M. a emis avertizări de cod galben și portocaliu de vreme severă!

COD GALBEN valabil în intervalul 24 noiembrie, ora 18:00 – 26 noiembrie, ora 18:00 Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol.

           În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25...30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40...50 l/mp.

           Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea.Vor fi rafale în general de 60...75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

COD PORTOCALIU valabil în intervalul 26 noiembrie, ora 02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00 Fenomene vizate: viscol.

             În intervalul menționat în județele Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75...85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50m.

              Pentru siguranța și protejarea vieților omenești recomandăm conducătorilor auto să evite deplasările în acest interval. În condițiile în care este absolut necesară deplasarea, rugăm conducatorii auto ca înainte de a porni la drum să se informeze la instituțiile abilitate despre viabilitatea drumului. De asemenea, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic și să aibă autovehiculele echipate corespunzator pentru condiții de iarnă.

             Precizăm că, este important ca partea carosabilă să ramână liberă de obstacole, astfel încât autoutilajele să poată acționa eficient.

Data actualizarii paginii: 21-06-2024

Copyright DRDPCT © - Toate drepturile rezervate