Comunicate


2022-02-28

Comunicat CNAIR SA - Atenție șoferi! Cod galben și portocaliu de ninsori în sud-estul țării!

Având în vedere faptul că pentru perioada 28 februarie – 1 martie (în intervalul orar 10:00 - 10:00), au fost emise două coduri meteo, unul galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite în sud-estul țării și unul portocaliu de ninsori viscolite cu strat de zăpadă consistent și vizibilitate redusă în județele Constanța și Tulcea, facem apel la conducătorii auto să circule cu prudență pe segmentele de drum afectate.

Precizăm că CNAIR împreună cu Poliția Rutieră pot lua decizia închiderii circulației pe anumite sectoare de drum dacă viața participanților la trafic este pusă în pericol.

Pe durata codului galben, în intervalul menționat, în sud-estul țării, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55-65 km/h și local va fi viscol.

În intervalul codului portocaliu, în județele Constanța și Tulcea va ninge însemnat cantitativ (20...30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent. Vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60-70 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ. Pe litoral și în deltă, rafalele vor atinge 80...90 km/h și vor fi precipitații mixte.

Precizăm că toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și intervin acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

Imagini de la intervențiile Regionalelor CNAIR puteți vedea pe pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/cnadnr .

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând prima pagină în caseta din stânga: www.cnadnr.ro  - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/  .

http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/aten%C8%9Bie-%C8%99oferi-cod-galben-%C8%99i-portocaliu-de-ninsori-%C3%AEn

Data actualizarii paginii: 21-06-2024

Copyright DRDPCT © - Toate drepturile rezervate